Deň vína v SuPerUni CoWorku
- Obsahová náplň prednášky:
– Aktuálny stav na tému Slovenské víno so zameraním na marketing a produkciu slovenského vína
– Postavenie Slovenského vína v rebríčku medzinárodných vín
– Ako funguje podnikanie v oblasti vinárstva
– Preferencie zákazníkov, podiel predaja slovenského vína na trhu, štatistiky a porovnania predaja distribúcie slovenského vína u nás a v zahraničí
– Aké sú očakávania vzhľadom na aktuálne vyvíjajúcu sa ekonomickú situáciu, ekonomicky únosná cena hrozna ako suroviny
– S čím musia slovenský vinári najviac bojovať vzhľadom na predaj slovenského vína
– Ako osloviť zákazníkov na podporu slovenského vína
Degustácia vína: odprezentovanie vín z dvoch vinárstiev, diskusia na tému konkrétnych odrôd, technológie výroby vína, dovoz hrozna a vína zo zahraničia, hektárové úrody a vstupné náklady podniku, legislatíva vína a hrozna ako suroviny
- Obsahová náplň prednášky: